Warning: A non-numeric value encountered in /nas/content/live/handelsstand/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5611

Haugesund Venstre ved varaordfører May Britt Vihovde sier i intervju hos Radio Haugaland at de ønsker bilfrie gater i Haugesund sentrum. Samtidig ønsker de en reduksjon av parkeringsplasser på sikt, og de ønsker heller å ha parkeringsplasser utenfor sentrumskjernen.

Haugesunds Handelsstands Forening er åpen for alle løsninger som påvirker handelen positivt i distriktet, og vi oppfatter Venstre som et parti som ønsker vekst for småbedriftene. Men vi er kritisk til dette forslaget fra Venstre som det ligger nå, da dette kan påvirke handelen negativt i Haugesund sentrum. Dette kan på sikt føre til reduksjon av arbeidsplasser i handelsnæringen.

Har Haugesund Venstre tenkt hvordan dette forslaget påvirker handelen? Hvilke erfaringer er gjort i andre byer?

De fleste kunder i dag ønsker å ha parkeringsplasser nær butikken de handler på. Samtidig er det også en viktig kundegruppe i handelen som for eksempel barnefamilier og mennesker med nedsatt funksjonsevne. Hvis man plasserer parkeringsplassen utenfor sentrum, vil en barnefamilie gjerne ikke handle like mye da dette er tungt å bære.

Ønsker man et levende sentrum, må man gjøre butikkene lettere tilgjengelig.

Vi ber den politiske posisjonen i Haugesund kommune å ha tett dialog med handelsbransjen og andre næringer som vil bli påvirket av slike forslag. Ta gjerne kontakt, vi er bare en telefon unna.

Camilla Klovning Strømø

Leder, HHF

11953119_10153068307987124_1595310606692238543_n