Warning: A non-numeric value encountered in /nas/content/live/handelsstand/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5611

Amanda storsenter og Oasen storsenter doblet omsetningen sin under årets Black Friday.

Senterleder på Amanda, Ann Elin Marthinussen forteller til Haugesunds Avis at årets Black Friday var en av de beste besøksdagene i senteret sin historie med hele 19 000 besøkende.

Oasen storsenter ved senterleder Dag Einar Solberg sier  til Haugesunds Avis at de omsatte for fem millioner kroner, noe som er dobbelt så mye som en normal fredag.

 

I resten av Norge har Black Friday også blitt en suksess.  Tallene fra Nets og BankAxept AS viser at det ble handlet for 3,1 milliarder kroner med kort. Dette er over 26 prosent økning sammenlignet med fjorårets Black Friday. Kun 22. desember i fjor kan slå disse tallene.

Men hva er egentlig Black Friday?

I følge Wikipedia er Black Friday den store handledagen etter Thanksgiving, der butikkene tilbyr veldig gode priser til kundene. Black Friday er tradisjonelt i USA starten på julehandelen. Black Friday er av amerikansk opprinnelse og går tilbake til 1800-tallet. Denne fredagen har nå blitt populær over store deler av verden. I Norge ble Black Friday for første gang introdusert i Norge hos Norwegian Outlet på Vestby.