Warning: A non-numeric value encountered in /nas/content/live/handelsstand/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5611

Den 23. januar 1901 ble Haugesunds Handelsstands Forening etablert. Det ble holdt møte i Haugesunds daværende rådhus og rundt 65 handelsdrivende møtte opp og ble medlem i foreningen.

Handelsstanden har siden den gang arbeidet med mange saker av stor betydning, blant annet opprettelse av en avdeling av Norges Bank og Haugesund Børs. Vi har har hatt mange formenn og ildsjeler som har stått på for byen vår, og som er en viktig del av Haugesunds historie.

I dag har vi 130 medlemsbedrifter, og et aktivt styre. Vi har også egen sangforening som ble etablert i 1941, og feiret derfor 75-års jubileum i fjor.

Vi vil derfor feire med bilder fra våre eldre dager og gi honnør til de flotte ildsjelene som sto på for oss. På bildet ovenfor finner du noen av de mange ildsjelene. Nederst i midten er Hilmar Gustav Bastholm som var formann hos oss. Han var den som fikk i gang gågaten i sentrum og prikkedagene. Han ble derfor i senere tid kalt “prikkedagens far”.